Na mestskom úrade začne fungovať nová organizačná štruktúra

27.12.2007 Prešov

Prešov 27. decembra (TASR) - Mestský úrad (MsÚ) v Prešove bude mať od 1. januára 2008 novú organizačnú štruktúru a v tejto súvislosti sa na obsadenie miest vedúcich všetkých 10 odborov uskutočnilo výberové konanie. ...
O novej štruktúre MsÚ rozhodli mestskí poslanci na zasadnutí 18. júla.
Podľa informácií od Michala Kaliňáka, tlačového tajomníka MsÚ, sa na výberových konaniach zúčastnilo 44 prihlásených uchádzačov, ktorí splnili predpoklady a požiadavky vyhlasovateľa. Najväčší záujem bol o vedúcu pozíciu na odbore správy mestského majetku, uchádzalo sa o ňu sedem osôb. Naopak na výberovom konaní o post vedúceho odboru hlavného architekta mesta a vedúceho stavebného úradu sa zúčastnil vždy len jeden uchádzač.
V novej organizačnej štruktúre MsÚ sú tri úplne nové odbory - manažérstva kvality, ktorého vedúcim sa stal Karol Jedľovský, služieb občanom s vedúcou Ľudmilou Halečkovou a do tretice odbor školstva, kultúry a športu, ktorý povedie Kvetoslava Komanická. Organizačný odbor je staronový a jeho vedúcou bude Daniela Dzubajová.
Na doteraz existujúcich odboroch, ktoré prešli do novej organizačnej štruktúry si vedúcu pozíciu udržali Mária Nováková na finančnom odbore, Anna Hrustičová na odbore sociálnych služieb a Ľubica Tomášová na odbore strategického rozvoja. Posledne menovaný odbor je v súčasnosti platnej štruktúre útvarom. Podobne z útvarov sa stanú odbory v rezorte hlavného architekta mesta a stavebného úradu. V oboch prípadoch zostanú ich vedúcimi doterajší šéfovia Vladimír Ligus a Marián Harčarík. Novou vedúcou odboru správy mestského majetku sa stala Daniela Špačková.
Post prednostu MsÚ neprešiel výberovým konaním, zostáva na ňom Jozef Višňovský, ktorého do funkcie ustanovil primátor mesta Pavel Hagyari (nezávislý) ako jedného zo svojich najbližších spolupracovníkov z minuloročnej kampane pred komunálnymi voľbami.
Nie je záujmom vedenia samosprávy znižovať počty zamestnancov. V súčasnosti je ich dovedna 215. Pracujú v deviatich odboroch, dvoch špeciálnych úradoch a dvoch útvaroch. Mimo dosahu primátora je útvar hlavného kontrolóra, ktorý podlieha mestskému parlamentu.
 

Vyberte región

mark